11.10.2010

De cealalta parte a baricadei. Care baricada?

Din cand in cand, cate un ziarist anunta ca a trecut de-cealalalta-parte-a-BARICADEI. O Baricada evocata (sau invocata?) parca mult prea des.
Da’ ce? Oare ne aflam in plina revolutie, cu flinte cu teava lunga, cu pietre in prastie si carute rasturnate care abia asteapta sa fie spulberate de tancurile piaristilor, care vine, vine, vine, calca totu in picioare??
Ati vazut vreodata un ziarist baricadat?
In loc sa stea pe baricade imaginate, presa alearga pe felurite drumuri, in documentare, iar cand sta, e cu ochii pe computere prin redactii, ori pe scaunele de la evenimente de tot felul. Atunci unde e baricada?
In companii! –  ar putea veni triumfator raspunsul. Si cica ar fi asaltata de ziaristii care vor sa patrunda la informatia pazita cu sabii de’otel , de pi-ar si manageri, la fel!  Pardon. Asta este alta aiureala!
Una care presupune ca managerilor de companii le sta gandul, in tot ce fac, doar la cum sa se pazeasca de presa. Ce sa-i mai intereseze piata in scadere, fiscalitatea in urcare, angajatii care inainte vroiau sa fuga la concurenta si pe care acum nu mai sti cum sa-i mai reduci cu tot cu scaune si alte costuri, ce profturi, pierderi si toate alea? Ei au o singura grija : sa ridice baricade in fata asaltului presei! Haida-de!
Multi, foarte multi, cei mai multi nici nu au aflat ca exista ziaristii aia care ar putea fi interesati de compania lor, dupa cum multi ziaristi habar nu au de companiile manageriate de ei.
Si atunci, unde-i baricada?
Eu zic ca doar in mintea celor  care vor sa se justifice in ochii altora, sau poate doar ai lor proprii, cu munca lor grea si glorioasa, prezenta si viitoare.
Dar cand astfel de baricade mentale sunt inlaturate, toti au de castigat. Managerii pot transmite mesaje necesare in piata tintita, ziaristii au acces la noutati utile/interesante, pe care le pot filtra ca stiri pentru cititorii lor, iar oamenii de PR si Comunicare isi implinesc menirea de mediatori ai informatiei din afaceri catre presa. Si invers.
Voi ce ziceti? Unde-i acea baricada?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu